Det skjer ikke meg...

Hjernemalaria i Afrika

En nordmann innlegges med hjernemalaria på et afrikansk sykehus. Tilstanden er kritisk, og mannen vil dø om ikke behandling gis innen 24 timer. Det lokale sykehuset kan ikke tilby noen behandling, og Europeiske kontaktes. Alarmsentralen finner ut at nærmeste kvalifiserte sykehus ligger i Sør-Afrika. I mellomtiden forverres tilstanden, og det ser ut som om pasienten vil dø i løpet av natten. Ambulansefly er eneste mulighet. Det er vanskelig å få rekvirert dette på kort varsel i Afrika, men våre medarbeidere klarer det. Et nytt problem melder seg. Flyplassen har ikke nattelys. Vi mobiliserer vårt lokale nettverk, og får lyst opp flystripen med billykter. Flyet får landet, og pasienten overlever. Total skadekost kr 639.000.

Blødende magesår

En kvinne legges inn på sykehus i Romania med blødende magesår. Tilstanden er kritisk og sykehuset går tom for blod. Kvinnen fraktes hjem til Norge med ambulansefly, under tilsyn av egen lege. Forsikring utbetales for behandling, hjemreise og tapt ferie. Totalt kr 131.200

Brannsår på speiderleir

En norsk deltaker på verdensspeiderleiren i Sør-Korea får 2. og 3. grads forbrenning på begge håndflater. Han bandasjeres, men har vondt og trenger hjelp til alt. Europeiske transporterer gutten hjem med egen ledsager, og utbetaler erstatning for behandling, hjemreise og ikke minst tap av ferie. Total skadesum kr 44.848.

  

Amputasjon unngått i Guatemala

En nordmann brekker begge beina etter et fall fra en tempelruin i Guatemala. Det lokale sykehuset er primitivt og kan hverken tilby smertestillende eller kvalifisert utredning. De tar røntgen av hode og bein, men glemmer ryggen. Beina gipses og pasienten overlates til seg selv, mens legene er opptatt med det pågående fotball-VM. Etter tre dager får pasienten beskjed om at beina må amputeres. Omsider kontaktes Europeiske, og morgenen etter er et helt team på plass. De ordner med flytransport til et av Guatemalas beste sykehus. Her venter også en dansk lege fra Europeiske, som vil overvåke behandlingen. Pasienten utredes og får omsider effektiv smertelindring. Behandling haster, men det er heldigvis ikke behov for amputasjon. Total skadekost kr 879.000.

Kraniebrudd - Vietnam

En mann på 63 blir påkjørt av motorsykkel i Vietnam. Han innlegges på sykehus i Ho Cho Minh City, hvor det påvises kraniebrudd og alvorlig hjerneblødning. Grunnet sykehusets lave standard vil pasienten trolig dø. Europeiske overfører pasienten til et velrenommert sykehus i Bangkok, hvor han tilbringer én måned på intensivavdeling. Mannen kommer seg gradvis, og transporteres etter hvert hjem til Norge, i følge med lege og sykepleier. Total skadekost kr 689.000.

Hjerteinfarkt USA

Sykehusopphold NOK 309.000
Lege/operasjon NOK 118.000
Lege/operasjon NOK 118.000
Total sum NOK 545.000

Tilbakemelding