Spørsmål og svar

Her finner du svar på de spørsmålene rundt reiseforsikring vi oftests blir stilt. Lurer du fortsatt på noe kan du bruke kontaktskjemaet til å kontakte oss

 Hvordan velge rett forsikring?

Tenk gjennom reisemål, varighet, antall personer og antall ganger i året du eller din familie drar på tur. Skal du kun ut på et par korte reiser, vil nok Enkeltreiseforsikringen lønne seg. Men husk at du med Helårsforsikring vil ha en forsikring som er gyldig så snart du har gått ut av døren hjemme.

 Hvor lenge gjelder forsikringen?

En helårsforsikring gjelder for reiser som varer inntil 45 eller 60 dager av gangen, avhengig av om du velger Standard eller Super. Forsikringen er i kraft hele året og du kan ha så mange reiser du vil i perioden, men hver reise kan altså kun vare 45/60 dager. Det er mulig å tegne forlengelse.

 Gjelder helårsforsikringen på alle reiser?

Ja, helårsforsikringene gjelder straks du har forlatt bostedsadressen din! På ferie, på tjenestereiser, på vennebesøk, på turer i skog og mark, på kino, etc.

 Finnes det noen begrensninger?

Generelt vil en forsikring som regel ha flere unntak og begrensninger. Det er derfor viktig å sette seg inn i dekningsomfanget.

Reisesykedekningen i forsikringen gjelder ved akutt og uventet sykdom. Forverring av eksisterende sykdom/lidelse som er kjent, og under behandling, er unntatt i vilkåret. Vi anbefaler at du kontakter oss dersom du har en eksisterende sykdom/lidelse som er kjent og du er usikker på om du vil være dekket dersom noe skjer når du er på reise.

 Vil reiseforsikringen dekke sykdom jeg har fra før?

Reisesykedekningen i forsikringen gjelder ved akutt og uventet sykdom. For din egen trygghet kan du undersøke om reiseforsikringen vil dekke sykdom og helseplager du har fra før, med denne enkle sjekken.

 Hva er egenandelen?

Europeiskes reiseforsikring har ingen egenandel, bortsett fra Super helårs reiseforsikring, som har en egenandel ved skade på gjenstander ved uhell.

 Kan forsikringen forlenges?

Ja, en løpende forsikring (helårs og enkeltreise) kan forlenges for inntil 12 måneder, for én og samme reise. Kontakt oss for bestilling .

Tenk gjennom reisemål, varighet, antall personer og antall ganger i året du eller din familie drar på tur. Skal du kun ut på et par korte reiser, vil nok Enkeltreiseforsikringen lønne seg. Men husk at du med Helårsforsikring vil ha en forsikring som er gyldig så snart du har gått ut av døren hjemme, i tillegg til en ulykkesforsikring som gjelder døgnet rundt.

 Er det spesielle regler for barn?

Barn til fylte 21 år er omfattet av mors/fars familieforsikring. Det er en forutsetning at barnet er registrert med samme bostedsadresse som en av sine foreldre.

 Får jeg vilkårene tilsendt?

Når forsikringen betales direkte over nettet med kredittkort, blir forsikringsbeviset og vilkårene sendt til den e-postadressen som du oppgav ved kjøp.

 Hva kan kjøpes på vår hjemmeside?

Du kan kjøpe våre forsikringer i vår nettbutikk. Når du kjøper din forsikring på vår hjemmeside, får du umiddelbart forsikringsdokumentajonen tilsendt til din e-postadresse. Vår kjøpsløsning er også tilpasset Smart Phones og lesebrett.

 Må jeg ha med meg reisekortet for at forsikringen skal være gyldig?

Nei, forsikringen er gyldig når den er betalt. Vi anbefaler likevel at du henter ditt digitale reisekort (tidligere kalt reiseforsikringskort) i Europeiskes app, slik at du raskt får den hjelpen du trenger.

 Gjelder forsikringen hvis jeg mister mobilen?

Ja, forsikringen er gyldig så lenge den er betalt. Navn og fødselsnummer er registrert i våre systemer, slik at du uansett vil få den hjelpen du trenger.

 Hvor finner jeg informasjon om reisekort?

Reisekortet ditt finner du i Europeiskes app, som du laster ned på mobilen. Les mer om reisekort her

 Kan jeg få kopi av forsikringsbeviset?

Forsikringsbeviset fikk du på e-post sammen med kvitteringen. Finner du den ikke igjen, kan du kontakte kundeservice for å få en kopi.

 Hvor nær avreise kan jeg bestille?

Kravet er at forsikringen må være betalt før avreisen. Betales forsikringen med kredittkort eller via direktebelastning av bankkonto, kan kjøpet skje helt frem til avreisetidspunkt.


Din trygghet - i hele verden
Tilbakemelding