Drømmereisen til USA kan ruinere deg

-uten en god reiseforsikring

Sykt dyre priser på lege- og sykehustjenester i USA. Fire døgn på sykehus gav regning på 45.000 USD.

Blir man syk i USA og trenger behandling på sykehus må man betale alle kostnadene selv, dersom man ikke har en fullgod reiseforsikring.

Mange nordmenn tenker ikke på reiseforsikring når tar turen til USA for å besøke familie og venner. Det kan være fort gjort å glemme reiseforsikringen hvis man eksempelvis er inviterte av familie eller venner, og andre har ordnet billetten for deg.Skyhøye sykehusregninger

- Skadeutbetalingene til USA er skyhøye. Nylig hadde vi en sykehusregning på 821.000 kroner, mens den høyeste regningen vi har dekket for en norsk pasient på et amerikansk sykehus  2,9 millioner kroner, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske.

USA er for tiden nr. to på skadelisten hos Europeiske Reiseforsikring, bare slått av Spania, som er det mest besøkte ferielandet for nordmenn.

- Det er to hovedgrunner for at prisen på sykehussaker blir svært høye. For det første er det medisinske tilbudet det eller beste man kan få kjøpt for penger. Det andre er at legene er redde for å overse noe i behandlingen som kan medføre dyre søksmål fra pasientene, sier Lisa  Halpern, leder av Europeiskes servicekontor i New York, som dekker hele Nord Amerika og Canada.


Tilbakemelding