Bitt av klapperslange - fikk sykehusregning på 900.000 kroner

En av fem nordmenn reiser uten forsikring.

Dag-Are (23) ble bitt i foten i USA, og fikk tidenes høyeste sykehusregning. 

Dag Are Trydal fra Kristiansand spaserte rolig til bilen sin på en parkeringsplass i San Diego, da han fikk sitt livs støkk.

- Jeg hoppet bokstavelig talt ut av begge slippersene mine, mellom to biler. En klapperslange hadde smøget seg innpå og bitt meg i foten, men siden den var ung ga den ingen lyd fra seg. Jeg ble ganske redd og prøvde å si ifra til noen rundt meg, forteller Trydal til VG.

Et døgn senere skal han få et nytt sjokk, i det sykehuset skriver ut en regning på 143.000 dollar for behandlingen etter slangebittet.


- Prikket i kroppen

Trydal gikk selv til fots til sykehuset.

- På vei bort kjente jeg at det begynte å prikke i kroppen. Da var kroppen vei til å bli lammet. Jeg fikk også en sterkere og sterkere metallisk smak i munnen, sier han til VG.

Det første personellet på sykehuset spør Dag-Are om, er forsikring. Ti minutter senere får han endelig den etterlengtede motgiften.

Et døgn og fire motgifter senere er foten hans hoven, men prikkingen og metallsmaken i munnen borte. Dag-Are føler seg pigg, men er i ferd med å få en annen vond smak i munnen.

- Det hørtes helt sinnsykt mye ut. Jeg skjønte ikke hvordan det kunne ha blitt så dyrt. Heldigvis er jeg studentforsikret. Hvis ikke hadde jeg vært personlig konkurs, sier 23-åringen, som er utvekslingsstudent fra NTNU i Trondheim.

All time high

Regningen måtte Europeiske Reiseforsikring dekke.

- Jeg har jobbet i Europeiske Reiseforsikring i 25 år og aldri vært borti lignende. Vi trodde ikke det var mulig da vi fikk se summen, og måtte dobbeltsjekke med USA-kontoret vårt to ganger. Dette er all time high for oss, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland. Men hun bekrefter at det kan være dyrt å bli syk i USA.

- Bare et enkelt legebesøk, som hvis man har influensa, kan koste opp mot 15.000 kroner, sier hun.

Publisert første gang: vg.no 28.5.2012
..
Se også nyhetsoppslag i CNN


Din trygghet - i hele verden
Tilbakemelding