Sjømannskirken på Mallorca får livsviktig hjertestarter

Den nye sjømannskirken på Mallorca fikk hjertestarter i innvielsesgave fra Europeiske Reiseforsikring. Rundt 200.000 nordmenn besøker årlig ferieøya.

- Vi har ikke tilgjengelig hjertestarter på Sjømannskirken i den nye sjømannskirken vår på Mallorca, så dette var en kjærkommen «innvielsesgave», sier sjømannsprest Jan Oddvar Skisland i Sjømannskirken på Mallorca.

Hjertestarter til Sjømannskirken

- Muligheten for å overleve hjertestans øker betydelig ved rask start av førstehjelp (hjerte/lunge redning), og bruk av en hjertestarter, sier Marianne Dahl Myrhaug, konseptansvarlig i Europeiske Reiseforsikring.

Hjertestarter betyr liv eller død

- Gjennom hele året har vi besøk av nordmenn som er på Mallorca for kortere eller lengre opphold. De stikker gjerne innom for å kjøpe kaffe og vafler eller slå av en prat. Med så mange mennesker innom hender det at folk blir syke og trenger hjelp. Det er en trygghet for alle at vi nå har hjertestarter, sier Skisland.

- Det vil være en stor verdi for alle som er innom Sjømannskirken å ha en hjertestarter tilgjengelig. Vi vet at den kan bety liv eller død. Hjertestans kan skje hvem som helst, og hvor som helst. Bare i Norge blir over 5.000 mennesker rammet av hjertestans årlig, sier Dahl Myrhaug i Europeiske Reiseforsikring.

Mallorca: Helårsdestinasjon

Mallorca besøkes av nordmenn hele året. Selv om vår og sommer er høysesong, er det mange langtidsferierende nordmenn på øya resten av året.

I 2015 var 10.000 besøkende innom Sjømannskirken på Mallorca. Denne sjømannskirken er også blant de mest populære kirkene å gifte seg i, og i 2015 ble det gjennomført 98 vielser der.

Europeiske Reiseforsikring har sitt Spania-kontor nettopp på Mallorca. Dette kontoret har ansvaret for Spania, Portugal, Italia og Frankrike. Kontoret ble etablert på begynnelsen av 1970-tallet, og er et av de største og travleste kontorene til Europeiske i utlandet.

Viktig samarbeid

Europeiske Reiseforsikring har en eksklusiv samarbeidsavtale med Sjømannskirken; et samarbeid som har 15 års-jubileum i år. Avtalen omfatter beredskap og krisehåndtering, og bidrar til å skape trygghet for nordmenn i utlandet.


Tilbakemelding