Leie bil? Unngå å betale for mye

Ikke betal for mye for leiebilen

Du ønsker vel sjelden å betale mer enn du må, og av den grunn har vi i Europeiske skrevet ned noen tips og råd som skal gjøre det enklere for deg å unngå disse utgiftene.

Bilutleierne tar gjerne ekstra betalt for mye som du enkelt kan unngå. Det er eksempelvis lurt å sjekke prisen for forskjellige leieperioder, da det i enkelte tilfeller kan være billigere å leie en hel uke enn det er å leie i fem dager. 

Du bør også være oppmerksom på reglene rundt drivstoff hos utleier. Utleiefirmaene tar betalt for å fylle tanken din. 

Et annet råd er å både hente og levere bilen på samme sted. Det kan faktisk bli dyrere om du leverer i en annen by eller et annet utleiekontor. Dersom bilutleieren ikke har utleiekontor på flyplassen, risikerer du også ekstra avgifter om du på veien hjem er nødt til å sette igjen bilen på flyplassen. 

I tillegg vil det være smart å sjekke om du har tilgang til rabatter. Utleieselskapene har ofte opp til 20 prosent rabatt for spesielle grupper eller medlemmer i organisasjoner som NAF.

Reiseforsikring dekker egenandel ved skade på leiebil

Du behøver ikke nødvendigvis alle forsikringene som blir tilbudt når du skal ha leiebil, så lenge du har en god reiseforsikring. Hos Europeiske får du Super helårs reiseforsikring, som dekker blant annet egenandelen din dersom det forekommer skade på leiebil.

Les mer om helårs reiseforsikring

Huskeliste

  • Velg alltid et seriøst utleiefirma. Vi anbefaler at du i forkant av reisen gjør undersøkelser omkring de aktuelle utleierne i området du reiser til.
  • Bestill på forhånd.
  • Sett deg grundig inn i kontrakten, så slipper du overraskelser siden.
  • Husk alltid å ha med førerkort, kredittkort og pass.
  • Oppgi navn på alle som skal kjøre bilen i løpet av leieperioden. Merk at ekstra sjåfør ofte koster ekstra.
  • Inspiser bilen og sjekk at eventuelle skader er registrert før du leier, slik at du ikke tar skylden for tidligere leietakers skader. Ta gjerne bilder eller video av kjøretøyet ved første mulighet. Husk også alltid å melde inn eventuelle avvik før du tar bilen i bruk.
  • Sjekk at kilometerstand og korrekt tidspunkt noteres i kontrakten både ved ut- og innlevering.
  • Undersøk hvilke land/stater kontrakten tillater at du kan kjøre til, før du krysser grenser.

Sjekk hvilke forsikringer du trenger til leiebilen

Tilbakemelding