Dette dekker reiseforsikringen på innenlandsreiser 

norgesferie

Planlegger du norgesferie i sommer? Da er det både godt og viktig å ha en solid reiseforsikring i ryggen. 

Koronapandemien har snudd verden litt opp-ned de siste månedene, og reiseråd fra UD har til nå satt en stopper for planlagte utenlandsreiser. Men selv om situasjonen endrer seg og det skulle bli lov til å reise til andre land, vil det for mange føles tryggest å ta sommerferien hjemme i Norge. 

Reiseforsikringen gjelder som normalt på innenlandsreiser 

Her i Norge gjelder reiseforsikringen som normalt. Det vil si at du er akkurat like godt dekket som før pandemien kom til Norge. I praksis fra det øyeblikket du forlater din egen hjemmeadresse. 

De aller fleste ser nødvendigheten av å ha en god reiseforsikring når de skal utenlands. Kostnaden for behandling på sykehus i utlandet kan fort komme opp i millionklassen, og enda mer kostbart blir det dersom man i tillegg må fraktes hjem med ambulansefly. Dette er ikke en regning man ønsker å sitte igjen med selv. 

Det mange kanskje ikke tenker like mye på er uforutsette hendelser som kan skje her i Norge. Vi har offentlige sykehus og leger å gå til dersom noe skulle skje. Så hvorfor er det så egentlig så viktig med en reiseforsikring innenlands? 

Dette dekkes kun av reiseforsikringen 

Det er nemlig en rekke uforutsette hendelser som utelukkende dekkes av reiseforsikringen, og ikke av andre forsikringer du måtte haDa sikter vi ikke nødvendigvis til «uvanlige» og sjeldne ting som kan inntreffe, men også mer hverdagslige hendelser de fleste kan relatere seg til. 

Under har vi listet opp noen av de viktigste, uforutsette hendelsene en reiseforsikring er alene om å ha dekning for. 

Avbestilling av reiser
De
t er bare reiseforsikringen som dekker avbestilling av reiser, enten det er reiser i Norge eller utlandet. Den vanligste årsaken til avbestilling av reiser er sykdom og ulykke. Reiseforsikringen dekker ikke avbestilling på grunn av frykt eller smittevernstiltak i Norge, men hvis du for eksempel blir syk med COVID-19, så dekker reiseforsikringen avbestilling som følge av sykdom. 

Sykdom på reise
Her er noen eksempler på hva reiseforsikringen dekker dersom du blir syk på reise: 

  • Tilkallelse av nære familiemedlemmer ved alvorlig og akutt sykdom/ulykke. 
  • Hjemreise ved alvorlig sykdom i nær familie, eller ved brann eller annen alvorlig skade på ens bolig/hytte/forretning. 
  • Kompensasjon for tapte feriedager på grunn av sengeleie, sykehusinnleggelse eller reiseavbrudd. 
  • Transport og overnattingsutgifter for reise til/fra sykehus/lege, eller ved utsatt hjemreise på grunn av at man ikke er frisk nok til å reise med forhåndsbetalt transport.  

Ulykkesforsikring
Mange ønsker en aktiv norgesferie i sommer og ulykkesforsikring dekker behandlingsutgifter etter ulykkesskader dersom uhellet er ute, utenfor egen hjemmeadresse. Det kan være sår- og brannskader etter en sykkelvelt, eller eksempelvis et øksekutt i leggen. En ren privat ulykkesforsikring har tilsvarende dekning, som også dekker ulykker i ditt eget hjem, så generelt anbefaler vi at man har det.

Les mer om ulykkesforsikring på if.no

Personlige eiendeler (reisegods)
Dekker skader og tap ved ting man har med seg på tur, tyveri, brann, naturskader, trafikkulykker, hærverk og lignende. Reiseforsikringen dekker inntil 40 000 kroner per enkeltgjenstand. Dekningen er bedre enn hva man har gjennom en innboforsikring.  

Forsinkelser
Dekkes bare av reiseforsikringen. Erstatning er typiske hendelser som inntreffer og som gjør at man mister en flyavgang/ferge/togtur og lignende.  

 

Les mer

Kan jeg dra på utenlandsferie nå?

Se hvilken reiseforsikring som passer deg

Tilbakemelding