Reis trygt til Thailand

Planlegger du å reise til Thailand? Få en tryggere tur med reiseforsikring og våre tips.

Thailand byr på mange eksotiske opplevelser og er velkjent for sin gjestfrihet og fantastiske strender. Det er vanligvis et trygt land å feriere i, men det er uansett viktig å være sikker på at du får hjelpen du trenger hvis du trenger det.

Europeiske Reiseforsikring har Euro-Center i Bangkok. Vi har derfor god lokalkunnskap og kjennskap til Thailands helsevesen, sikkerhet og andre forhold.

Sykehusbehandling kan gi skyhøye regninger

De offentlige sykehusene i Thailand har varierende standard. Men det finnes mange private sykehus med god standard. Thailand er imidlertid blant de dyreste landene å få sykehusbehandling.

Med Europeiske reiseforsikring vil du alltid få kvalitetssikret medisinsk hjelp, uansett hvor store kostnader det blir.

Unngå magetrøbbel i Thailand

Thailand er et av landene hvor det rapporteres mest magerelatert sykdom hos turister. Årsaken er som regel mat som er bedervet eller ikke oppbevart på riktig måte, eller ukjente bakterier og virus på hendene som overføres til maten.

Det dreier seg ofte om ufarlig turistdiare, men små barn eller eldre er mer utsatt for dehydrering og bør passes ekstra godt på. Får du høy feber eller blodig diare, bør du uansett kontakte lege.

5 gode råd for å unngå å bli syk:

  • Vask deg på hendene ofte, og alltid før du skal spise. Bruk såpe eller sprit.
  • Skrell frukt før du spiser den.
  • Kjøtt og fisk bør være gjennomstekt eller kokt.
  • Vær på vakt mot buffetmat. Den kan ha stått lenge i feil temperatur eller blitt varmet opp flere ganger.
  • Sjekk om vannet kan drikkes, eller om du bør holde deg til flaskevann.

Vaksine

Reiser du til Thailand, bør du ta reisevaksiner. På Folkehelseinstuttets sider kan du undersøke hvilke vaksiner som er aktuelle.

Du bør også være obs på at det forekommer rabies, denguefeber og zikafeber i Thailand.

Høy risiko for trafikkulykker

Thailand er et av landene med høyest risiko for trafikkulykker, spesielt for turister. Det finnes mange uformelle trafikkregler som du må være lokalkjent for å forstå. Blant annet har store kjøretøy forkjørsrett – uavhengig av trafikkregler. Og både biler, busser og motorsykler kjører på rødt lys, så ikke stol på grønt lys i fotgjengerfeltet. Motorsykler kan også ofte kjøre på fortauet.

Europeiskes Euro Center i Bangkok anbefaler å ikke leie bil, moped eller motorsykkel i Thailand. Velg heller offentlige transportmidler som BTS (skyttrain) og MRT (subway). Skal du ta taxi, bør du bestille dette via hotellet.

Hvis du bruker beina, er det lurt å bruke broer eller såkalte skywalks, som er fotgjengerfelt over veien, i stedet for å krysse gaten.

Sikkerhet og kriminalitet

Thailand har et sterkt polarisert politisk system, og det kan oppstå politisk uro, spesielt i de sørlige provinsene. Det anbefales generelt å holde seg unna store folkeansamlinger og områder hvor det er varslet demonstrasjoner. Ambassaden anbefaler nordmenn som befinner seg i Thailand å følge med på lokale myndigheters råd.

Lommetyver finnes også i Thailand, selv om straffenivået er høyt, også for mindre forseelser som vi i Norge ville kalt bagateller. Vær obs på at hvem som helst kan anmelde noen for majestetsfornærmelse. Det er et begrep som favner vidt og som straffes med inntil 15 år i fengsel.

Nødnummer:

Ambulanse og politi: 191
Brann: 199
Turistpoliti: 1155 (engelskspråklig tjeneste)

Ved innreise

Har du ordinært norsk pass og ankommer Thailand med fly, kan du oppholde deg i Thailand som turist i inntil 30 dager.

Slik skaffer du deg visum

Les mer om Thailand og innreisebestemmelser i UDs reiseinformasjon.

Utenriksdepartementet oppfordrer norske reisende til å registrere seg på reiseregistrering.no.

Tilbakemelding