Er reiseforsikringen på kredittkortet bra nok?

Kredittkortets reiseforsikring dekker ikke alltid det samme som en vanlig reiseforsikring. Sjekk at du har dekningen du trenger når du drar på ferie.

Kredittkort fra for eksempel Mastercard tilbyr ofte reiseforsikring inkludert i kortet. Fordelen med denne typen reiseforsikring er at siden den er inkludert i kortet ditt, slipper du å betale noe ekstra. Du er forsikret på reisen - så lenge du husker å betale minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet.

Mastercard og kredittkort med reiseforsikring

 


Halvparten av reisens kostnad være betalt med kredittkortet

Dette er imidlertid grunnen til mange forsikringsklagesaker. Det er ikke alltid så lett å huske på å betale med kredittkortet med reiseforsikring. Det kan fungere fint så lenge du betaler for hele reisen under ett, men hvis for eksempel andre har lagt ut for billetten din, eller om du drar på bilferie og betaler noe av bensinen med et annet kort, risikerer du å oppdage at du ikke er dekket av reiseforsikring likevel.

Du bør dessuten være klar over at mange kredittkortforsikringer også har krav om enten flyreise eller overnatting for å gjelde.

Vær obs på familieturer

Mens en helårs reiseforsikring dekker både samboer eller ektefelle og mine, dine og våre barn under 21 år, dekker noen kredittkortforsikringer kun kortets eier pluss de tre yngste reisende. Noen har også krav om at kortets eier er med på reisen.

Lavere erstatning enn på egne reiseforsikringer

Du bør også være klar over at det er som oftest lavere erstatninssummer på reiseforsikringer som er inkludert på kredittkort. Dette gjelder både erstatningssummer på avbestilling, forsinket bagasje, forsinket ankomst, tyveri og skade på bagasje.

Les vilkårene nøye

For å finne ut om kredittkortforsikringen gir deg dekningen du trenger når du drar på reise, bør du derfor sjekke vilkårene nøye. Undersøk spesielt:

  • Hvilke krav har reiseforsikringen for å gjelde?
  • Hvem er dekket?
  • Sjekk erstatningssummene opp mot hva reisen din koster og hvor mye det vil koste å erstatte bagasjen du tar med deg.

Egenandel ved skade

Egenandel er det du selv må betale ved en skade. På kredittkortforsikring er det som regel egenandel på 500 – 1 000 kroner per skade. Med Europeiske sine reiseforsikringer slipper du å betale egenandel på alle skader bortsett fra uhellsskader, som for eksempel knust mobil. 

Fordeler med egen reiseforsikring

Den viktigste fordelen med en vanlig reiseforsikring er at du slipper å bekymre deg for om den gjelder på turen du er på, og om den dekker hele familien eller bare deler av den.

Velger du helårs reiseforsikring, er du forsikret mot blant annet tyveri fra du forlater hjemmet ditt. Med Super helårs er du også dekket mot uhellsskader, som knust mobilskjerm.

En kredittkortforsikring kan likevel være et greit supplement, siden du kan få utbetalt dobbel erstatning ved personulykke når du er på reise.

Tilbakemelding