Viktig informasjon i forbindelse med koronapandemien!

Information in English

Ettersom situasjonen er i stadig utvikling, blir det gjort fortløpende oppdateringer og endringer. 
Siste oppdatering: 03. april 2020, kl. 10.50.

 

Reiseforsikringen dekker avbestillinger og hjemreise i tråd med myndighetenes reiseråd

Utenriksdepartementet har oppdatert sitt offisielle reiseråd til å være gjeldende inntil videre. Det betyr at vi dekker avbestillinger av reiser til alle land utenom Norge i tidsrommet fra 12. mars og frem til dette reiserådet opphører – uavhengig av når i fremtiden reisen skal finne sted. Reiseforsikringen dekker kun innbetalinger som er gjort før 14. mars og som ikke refunderes av flyselskap eller reisearrangør.

Det er svært viktig at du først kontakter flyselskap/reisearrangør/hotell dersom du ønsker å avbestille en reise. Etter dette kan saken meldes inn til oss, og vi erstatter det fly- eller reiseselskapet ikke refunderer. 

Vi opplever en enorm pågang om dagen, og derfor vil det dessverre kunne ta flere uker før du får svar fra oss. Vi bemanner imidlertid fortløpende opp og jobber på høygir for å hjelpe alle fortest mulig!

Finn informasjonen du trenger i lenkene nedenfor, og meld saken din på nettsiden vår fremfor å ringe. Øyeblikkelig hjelp vil alltid være døgnåpen og prioritert, akkurat som før! Takk for forståelse i en vanskelig tid!

Annen nyttig informasjon 

  • Dersom du har behov for hjelp fra norske myndigheter og du er i et annet land, bør du kontakte nærmeste norske utenriksstasjon. Hvis du er langt unna en slik stasjon, kontakt Utenriksdepartementet (UD) på telefon +47 23 95 00 00 eller per e-post UDops@mfa.no
  • Har du behov for akutt medisinsk assistanse i utlandet, kan du ringe vår alarmtelefon: + 47 21 49 50 00
  • I samarbeid med Utenriksdepartementet anbefaler vi alle nordmenn som nå er i et annet land om å registrere seg på myndighetenes nettside www.reiseregistrering.no Husk også at du må slette reiseregistreringen når du kommer hjem, slik at myndighetene til enhver tid har oversikt.
  • Alle nordmenn som skal/er på reise i utlandet, oppfordres til å holde seg oppdatert på Utenriksdepartementets reiseråd
  • Spørsmål og svar om koronavirus finnes på helsenorge.no

 

Tilbakemelding