Du risikerer å sitte igjen med millionregning etter ferieturen

Det er ingen automatikk i at reiseforsikringen gjelder dersom du er syk før avreise – selv om legen har gitt deg klarsignal. Dette bør du sjekke.

Det er lite som er så fristende som en tur til sydligere strøk når vinterkulda setter inn her i nord. Men idyllen med sol, sommer, bading og god mat kan raskt ta slutt dersom du opplever sykdom på reisen.

Og situasjonen blir neppe noe bedre av at du kan bli sittende igjen med kostnaden i etterkant.

Risikerer kostbare regninger

En reiseforsikring dekker nemlig bare sykdom som skjer akutt og uventet - ikke sykdom som var kjent eller som var under behandling før reisen. Ergo kan du bli nektet forsikringsdekning både for behandling og en eventuell hjemreise, dersom du visste du var syk før avreisetidspunktet.

Dette til tross for at legen din har sagt at det er forsvarlig for deg å reise.

Kostnader knyttet til behandling for sykdom i utlandet kan bli astronomiske. Europeiske Reiseforsikring har eksempler på kunder som har blitt innlagt på private sykehus i USA, der døgnprisen kan være så høy som 250 000 kroner. Eller som har måttet betale flere hundre tusen kroner for å komme seg hjem til Norge med ambulansefly.

I 2018 betalte norske forsikringsselskaper ut én milliard kroner i erstatning knyttet til sykdom på reise, viser tall fra Finans Norge. Det er like mye som avbestillinger, tap av reisegods og ulykker står for til sammen, og tallet er dobbelt så høyt som tilbake i 2005.

Ta kontakt før avreise!

En reiseforsikring skal selvsagt gi deg den ekstra tryggheten du trenger på reise. Er du usikker på om du bør dra, eller om det er best å holde seg hjemme, finnes det heldigvis råd.

Først og fremst er det lurt å ta hensyn til din egen helse. Er du frisk nok for en lang reise? Eller en reise som strekker seg over lengre tid?

På Europeiske Reiseforsikring sine nettsider kan du ta Helsesjekken. Der besvarer du spørsmål om hvorvidt du har kroniske sykdommer, går på reseptbelagte medisiner eller lignende. På den måten får du vite hva forsikringen dekker.

Vi i Europeiske Reiseforsikring er her for deg. Ta kontakt med oss på telefon, e-post eller chat dersom du lurer på noe.

Kontakt oss

Tilbakemelding