Kan jeg dra på utenlandsferie nå? 

Nå som lokale myndigheter i andre land igjen åpner opp for turister, er det mange som hadde håpet å få reist på utenlandstur likevel i sommer. Situasjonen kan fortsatt endre seg, og hva dekker i så fall reiseforsikringen?

På grunn av koronapandemien de siste månedene har situasjonen rundt reiser blitt snudd  på hodet. Derfor har vi i Europeiske Reiseforsikring full forståelse for at det kan være litt utfordrende å til enhver tid vite hva reiseforsikringen dekker, og kanskje også hva man risikerer ved å reise slik situasjonen er nå. 

En reiseforsikring er til for å hjelpe deg dersom det skjer noe uforutsett og akutt, som eksempelvis sykdom, skader, forsinkelser eller tyverier. Det er viktig at du får nødvendig hjelp raskt og slipper en stor økonomisk belastning. Når Utenriksdepartementet (UD) usteder et reiseråd er det fordi norske myndigheter ikke anser det som trygt for norske borgere å oppholde seg i et land eller et område. Det er dette departementet som har en forutsetning for å si hva som er trygt for norske borgere i utlandet, og dermed de vi henviser til i våre forsikringsvilkår. Ergo er det UDs reiseråd som avgjør om forsikringen er gjeldende eller ikke - ikke lokale myndigheter i et annet land.  

Et reiseråd fra UD betyr «ikke reis» 

I områder det frarådes å reise til kan verken UD eller vi som forsikringsselskap garantere for at du får den hjelpen du trenger dersom noe uforutsett skulle skje. Derfor erstatter vi både merutgifter til hjemreise, hvis du er på reise når UD utsteder et reiseråd, og avbestilling av reiser til et land eller et område som blir berørt av reiserådet. 

Vi ønsker rett og slett ikke at våre kunder skal reise til områder som ikke er trygge – enten det gjelder politisk uro, krig eller pandemier.  

Når UD anser et område for å være trygt igjen, oppheves reiserådet til det området. Da kan du igjen reise til det aktuelle stedet, og forsikringen vil gjelde som normalt. Fraråder UD fremdeles reiser til et område du ønsker å besøkevil forsikringen ikke være gyldig dersom du trosser dette reiserådet og drar. Følg med på UDs reiseråd her  

Situasjonen kan fortsatt endre seg, så du kan vente med å avbestille reisen. Hvis reiserådet fremdeles gjelder når din reise skal finne sted, vil reisearrangøren eller flyselskapet kansellere reisen din og de er forpliktet til å gi deg pengene tilbake. Først når det er avklart hvor mye du får igjen fra flyselskapet, kan du melde saken til oss på vår avbestillingsside. 

Hvis du kjøper en reise til et land eller område UD på kjøpstidspunktet fraråder å reise til, vil du ikke få dekket avbestilling av reisen dersom dette rådet fortsatt er gjeldende ved avreisedato. 

Les mer

Dette dekker reiseforsikringen på innenlandsreiser

Se hvilken reiseforsikring som passer deg

Tilbakemelding