Tips til reisen

Det kan være mye å tenke på når en drar til fremmede himmelstrøk. Ikke alt er like lett å vite om. Her har vi samlet noen tips og råd som Europeiske gjennom sin unike erfaring med reisevirksomhet vet er smart og passe på. Gå igjennom og se; kanskje er det noe du har glemt?

Før avreise

Før avreise er det viktigste å passe på at papirer som pass, visum, og forsikringsbevis er i orden. Like viktig er det at du tar hensyn til deg selv og vurdere om du helsemessig er klar for reisen. Reisesykedekningen i forsikringen gjelder ved akutt og uventet sykdom. Forverring av eksisterende sykdom/lidelse som er kjent, og under behandling, er unntatt i vilkåret. Vi anbefaler at du kontakter oss dersom du har en eksisterende sykdom/lidelse som er kjent og du er usikker på om du vil være dekket dersom noe skjer når du er på reise.

I tillegg er det viktig å huske på:

  • Helsekort
  • Vaksinasjoner
  • Nødvendige medisiner

 

 

Forsikringskort, bevis og førerkort

Barn, gravide og eldre

Medisiner og reiseapotek

Vaksinasjoner og malariaforebygging

Sykdommer og helsekort

Avbestilling

Under reisen

Mens du reiser, gjør deg kjent med lokale forhold, og ta nødvendige forholdsregler deretter. Pass på om vannet kan drikkes, og vær aktsom med hensyn til tyveri og de lokale trafikkforhold. Trenger du akutt hjelp, ta kontakt med vår Alarmsentral Alarmsentralen henviser deg til kvalifisert hjelp. Trenger du medisinske råd og veiledning kan du ringe vår Helsetelefon

PRAKTISKE FORHOLD

Penger billetter og verdisaker

Bil og trafikksikkerhet

Trafikk, sport og aktiviteter

Bagasjesikkerhet

Rettigheter og forsikringsvilkår

Praktisk hjelp og tap av eiendeler

Mat og drikke

HELSE OG SYKDOM

Sår og stikk

Solbrenthet og solstikk

Dehydrering

Forkjølelse

Blodpropp

Seksuelt overførbare sykdommer

Spesielle reisesykdommer

Skade og sykdom

Innleggelse og hjemreise

Etter hjemkomst

Har du vært syk i utlandet og fortsatt har symptomer etter hjemkomst må du kontakte lege for med sikkerhet å få klarlagt hva som har feilet deg. Trenger du sykemelding er det viktig huske på god dokumentasjon fra legen som har behandlet deg under oppholdet. Skal du melde skade etter turen, kan du enkelt og kjapt gjøre dette på våre nettsider.

Etterkontroll av sykdommer

Innleggelse og isolering

Sykmelding og arbeid

Forsikringsutbetaling

Tilbakemelding