Tips til reisen

Det kan være mye å tenke på når en drar til fremmede himmelstrøk. Ikke alt er like lett å vite om. Gå igjennom våre tips og råd; kanskje er det noe du har glemt?

Før avreise

Før avreise er det viktigste å passe på at pass, visum og forsikring er i orden. Like viktig er det at du tar hensyn til deg selv og vurderer om du er helsemessig klar for reisen. Forsikringen gjelder ved akutt og uventet sykdom, men forverring av eksisterende sykdommer er unntatt. Er du usikker, anbefaler vi at du tar Helsesjekken som viser om forsikringen vil være gyldig.

I tillegg er det viktig å huske på:

  • Vaksinasjoner
  • Nødvendige medisiner
  • Europeisk helsetrygdkort for reiser i EU/EØS

Helsetrygdkortet gir deg rett til dekning av nødvendig medisinsk behandling ved sykehus og/eller behandler som er tilknyttet det offentlige helsevesenet i det landet du oppholder deg. Du kan bestille kortet på helsenorge.no. Helsetrygdkortet dekker ikke utgifter til hjemreise når du er blitt syk eller utsatt for en ulykke. Reiseforsikringen din vil sikre deg mot utgifter som oppholdslandet ikke dekker, eller utgifter ved hjemreise.

 

 

Digitalt reiseforsikringskort, førerkort, pass og visum

Barn, gravide og eldre

Medisiner og reiseapotek

Vaksinasjoner og malariaforebygging

Sykdommer og helsetrygdkort

Avbestilling

Under reisen

Mens du reiser, gjør deg kjent med lokale forhold, og ta nødvendige forholdsregler deretter. Pass på om vannet kan drikkes, og vær aktsom med hensyn til tyveri og de lokale trafikkforhold. Trenger du akutt hjelp, ta kontakt med vår Alarmsentral Alarmsentralen henviser deg til kvalifisert hjelp. Trenger du medisinske råd og veiledning kan du ringe vår Helsetelefon

PRAKTISKE FORHOLD

Penger billetter og verdisaker

Bil og trafikksikkerhet

Trafikk, sport og aktiviteter

Bagasjesikkerhet

Rettigheter og forsikringsvilkår

Praktisk hjelp og tap av eiendeler

Mat og drikke

HELSE OG SYKDOM

Sår og stikk

Solbrenthet og solstikk

Dehydrering

Forkjølelse

Blodpropp

Seksuelt overførbare sykdommer

Spesielle reisesykdommer

Skade og sykdom

Innleggelse og hjemreise

Etter hjemkomst

Har du vært syk i utlandet og fortsatt har symptomer etter hjemkomst må du kontakte lege for med sikkerhet å få klarlagt hva som har feilet deg. Trenger du sykemelding er det viktig huske på god dokumentasjon fra legen som har behandlet deg under oppholdet. Skal du melde skade etter turen, kan du enkelt og kjapt gjøre dette på våre nettsider.

Etterkontroll av sykdommer

Innleggelse og isolering

Sykmelding og arbeid

Forsikringsutbetaling

Tilbakemelding