Apekatt ga nordmann en på trynet

Klapperslangebitt, apekatter som stjeler kamerautstyr, og revnet øreflipp etter T-banetrengsel. Du vil ikke tro hva som har skjedd med nordmenn på ferie den siste tiden. 1.000 skader meldes inn til forsikringsselskapene daglig.

- Vi må jo av og til le av hva som nordmenn opplever på ferie. For oss er det vanligste å bistå nordmenn som opplever alvorlig sykdom og ulykker, slik at de «ufarlige» skadene med humoristisk vri har nesten en helsebringende effekt på oss, sier Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Ville ha penger fordi hun ikke kunne danse

Europeiske Reiseforsikring er vant til at nordmenn fremmer erstatningskrav for det mest utrolige. - To av klassikerne er damen som brakk benet, og ville ha erstatning fordi hun ikke fikk danset, og mannen som ville ha erstatning fordi han hadde manglende drag på damene. Men også mannen som falt i gulvet da toalettet knakk, og han som fikk en på trynet av en apekatt og fikk ødelagt brillene, er saker som huskes, forteller Vennesland.

Foto: MorguefileFoto: Morguefile

All time high

Nordmenn reiser som aldri før. Oftere, lengre og til mer eksotiske steder. Og med mange nordmenn på reise, skjer det også mange skader; alt fra ran og tyverier, til sykdom og ulykker. 2016 tegner til å bli all time high for forsikringsselskapene, både når det gjelder antall innmeldte skader og utbetalinger: 330.000 skadesaker med utbetalinger på nærmere 2,2 milliarder kroner.

Her er noen av skadene som er meldt inn til Europeiske:

Strupetak

«Det skjedde på en ferge over til Danmark. Etter at jeg hadde kommet bort i bilen foran meg, angrep denne føreren meg fysisk. Han tok strupetak på meg, og rev i stykker gullkjedet mitt. Rev også gullklokken min av armen, og hev den først i dekket for så å hive den i hodet mitt».

Øret revnet på subwayen i New York

«Det skjedde mens jeg studerte i New York. Skulle ta undergrunnen, og i trengselen på vei inn i vogna hengte øredobben min seg fast i en annen person. Det endte med at øredobben ble revet ut, og øreflippen sprakk. Jeg satte plaster på såret og håpet det skulle vokse sammen igjen. Det gjorde det ikke. Jeg fikk en lang og stygg rift i øreflippen, og plastisk kirurgi måtte til for å få dett. Kostet 1.000 dollar = 8000 kr»

Det skjer mye i lufta

«Defekt setebelte hang seg fast i buksen min, og flerret et stort hull i jeansen min».

Oppkast på ville veier

«Etter et besøk på toalettet kom en ukjent mann mot meg ute i gangen. Han hadde store problemer og oppkasten kom over meg.»

Kort og konsise forklaringer også:

«Falt i gulvet på Kastrup da toalettet brakk under meg.»

Skadebehandlerne må tolke forklaringene:

«Fall hode venstre side hoft lår kne prostata»

Nedprayet av rødmaling

«Kvelden før jeg skulle på vinterferie, gikk jeg og en kompis ned til butikken for å kjøpe litt «godis» På vei tilbake den korte veien ble vi begge utsatt for uprovosert vold. Vi ble slått, sparket og fraranet mobiltelefoner av 6 ukjente gjerningspersoner. I tillegg ble en av oss nedsprayet med rødmaling. Måtte til legevakta, og politiet ble varslet»

Bitt av fisk

Ble bitt av en Stingray i venstre fot da jeg skulle bade. Dette medfører umiddelbar blødning og delvis lammelse i benet. Fikk satt benet i varmt vann for å lindre smerte og hevelse. Taxi til legevakt for å få stivkrampesprøyte, samt undersøke om rester av brodd satt i såret.


Tilbakemelding